Graafinen ilme on tasapainoinen yhdistelmä tunnelmaa ja yksityiskohtien hallintaa.

Mitä pitäisi asiakkaasi sydämessä liikkua, kun hän kohtaa brändisi? Iloa, luottamusta, arvostusta? Vai tunne siitä, että hänelle tarjotaan asiantuntevuutta, vakavaraista toimijaa? Mikä tunne nykyisestä brändistäsi tulee?

Tunteet ohjaavat ostokäyttäytymistä. Tunteet tulevat nopeasti jo ensikohtaamisesta. Brändisi, palvelusi ja tuotteesi visuaalinen ilme on se, jonka perusteella ensivaikutelma muodostetaan. Sen jälkeen tulevat viestit ja palvelukokemus.

Hyvä yritysilme vaatii työtä

Yritysilmettä, tuotemerkkiä ja pakkauksia tulee tarkastella jatkuvasti ja kriittisesti. Brändin jatkuvuuden lisäksi brändin tulee elää ja kehittyä. Maailma, estetiikka ja symboliikka muuttuvat jatkuvasti. Onnistuakseen puhuttelemaan modernia kuluttajaa tulee graafisen ilmeen elää hienovaraisesti ajassa.

Graafisen ilmeen tai visuaalisen identiteetin suunnittelulla tarkoitetaan yleensä logon ja yritysilmeen luomista tai uusimista sekä graafista ohjeistoa markkinoinnin jatkokäyttöä varten. Hyvin suunnitellun visuaalisen identiteetin perusteella suunnitellaan myös nettisivut ja kaikki muut markkinointiviestinnän toimenpiteet.

Perussuunnittelun apuna käytämme usein kohdennettua tutkimus- ja workshop-tietoa. Graafinen suunnittelu ja visuaalisuus ovat olennainen osa markkinointitoimenpiteiden kokonaisuutta – jokaista markkinointiviestinnän kampanjaa. Meillä on myös mahdollisuus tehdä ennakkotutkimusta ja esitestausta brändisi mielikuvista perussuunnittelun ja näkemysten tueksi.

Graafinen ohjeisto auttaa arjessa

Vanhan yritysilmeen päivittämisessä tähän päivän ei välttämättä ole kyse isosta muutoksesta, ja usein puhutaankin ennemmin evoluutiosta tai freesauksesta. Ilmeen voi ei välttämättä tarkoita logouudistusta, vaan usein keskitymme muuhun visuaaliseen viestintään, kuten kuvamaailmaan, fontteihin, infograafeihin ja värien käyttöön.

Meidän tehtävänä on suunnitella sinulle selkeä graafinen ohjeisto, jonka avulla oma organisaatiosi pystyy toimimaan myös itsenäisesti. Ohjeiston tehtävänä on helpottaa omien ja mainostoimistosi graafisten suunnittelijoiden työtä heidän soveltaessaan visuaalista ilmettä eri aineistoihin jatkossa.

Suunnittelemme Smoyssa jatkuvasti graafisia ohjeistoja kaiken kokoisille brändeille sekä B2B- ja B2C-markkinoilla toimiville yrityksille. Yksinkertaisimmillaan graafinen ohjeisto sisältää selkeät ohjeet logosta, väreistä, fonteista sekä esimerkkitaitot käyntikortista, kirjelomakkeesta ja power point -esityksestä asiakkaan käyttöön.

Aineiston tuotanto varmoissa käsissä

Markkinoijan arkeen kuuluu paljon erilaisten materiaalien tuotantoa, jossa ei kaivata sähläystä tai aikataulujen venymistä. Kokenut ja tarkkasilmäinen tuotantotiimimme on aina apunasi.

Mainostoimistona tarjoamme useimmille asiakkaillemme täyden palvelun mainonnan konseptoinnista ja kampanjasuunnittelusta painetun ja digitaalisen aineiston tuotantoon sekä paino- ja mediayhteyksiin asti. Toimimme tarvittaessa myös puhtaasti tuotantoapuna materiaalien päivitystöissä, ylläpidossa ja painokuntoon laitossa.

Meillä on asiakkaita, joiden luotettavana kumppanina olemme vuosikausia huolehtineet siitä, että meiltä löytyvät aina viimeisimmät painokelpoiset originaaliaineistot. Näin saamme hoidettua päivitykset mahdollisimman nopeasti ja kustannustehokkaasti, eikä asiakkaan tarvitse huolehtia aineistojen arkistoinnista.