Jakelutiemarkkinointi on se osa brändin markkinoinnista, jonka tehtävänä on sytyttää ostajan lamppu konkreettiseksi ostotoimenpiteeksi ostopaikalla, kaupassa. Myymälä on nimittäin vahva media, jolla on vaikutuksensa ostokäyttäytymiseen. Kuluttaja ei silti useinkaan huomaa toimivansa jakelutiemarkkinoinnin ohjaamana asioidessaan ruoka- tai vaateostoksilla tai tavarataloissa.

Kohderyhmänä shopper

Kuten kaikki markkinointitoimet myös jakelutiemarkkinoinnin toimenpiteet rakentavat brändiä. Tärkeää on pitää mielessä se, mikä brändissä on kaikkein relevanteinta niin ostajalle kuin kuluttajalle, nämähän eivät ole välttämättä yksi sama henkilö. Parhaimmillaan jakelutiemarkkinointi on silloin, kun sitä toteutetaan jatkuvana prosessina ja kokonaisuutena, jossa on muitakin vaikuttamisen paikkoja kuin itse myymälän rajapinta.

Ostopolku

Koko ostopolun hallinta tekee markkinoinnista intensiivistä ja tehokasta. Ammattilaisina me autamme hahmottamaan kaikki ne kohtaamispisteet, joissa ostaja tekee kartoitusta ostopäätöksensä tueksi. Esimerkiksi sähköiset väylät ovat tärkeässä roolissa tuote- ja hintavertailuja tehtäessä, mutta iso merkitys on myös netin vertaisryhmien kokemuksilla ja arvosteluilla. Omien ystävien suosittelun painoarvo on mittaamaton.

Meillä Smoyssa on pitkä kokemus jakelutiemarkkinoinnin kampanjoista päivittäis- ja kulutustavaramarkkinoiden parissa sekä kampanjoiden sisäisestä jalkauttamisesta myymälöihin ja ketjuihin. Tehokkaalla tiedottamisella myymälän henkilökunnalle on itse asiassa oleellinen merkitys kampanjan onnistumiselle. Siksi huolehdimme osana kokonaisuutta myös selkeistä kampanjainfoista sekä kaupan väen motivoinnista mahdollisine innostavine myyntikilpailuineen päivineen.

Otamme tuotteesi jakelutiemarkkinoinnin mielellämme haltuun pitkäjänteisenä haasteena aina uusintaostoon ja suositteluun asti. Tavoitteemme on suunnitella brändillesi kuluttajakommunikaatiota, joka saa ostoskärryt täyttymään ja kassakoneet laulamaan.