Mainonnan konsepti tukee tuotteen tai palvelun brändiä ja toimii yleensä kampanjasuunnittelun punaisena lankana. Brändin jalkautus, tuotelanseeraus, ketjumarkkinointi, uusasiakashankinta, yhteiskunnallinen markkinointi, varainhankinta ja jäsenhankinta ovat usein kampanjasuunnittelumme aiheita.

Konseptisuunnittelu

Kirkas ja iskevä mainonnan konsepti tukee tuotteen tai palvelun brändiä toimien kaikkien toimenpiteiden punaisena lankana. Konsepti pitää huolta jatkuvuudesta ja tunnistettavuudesta. Kun pyörää ei tarvitse keksiä jokaiseen aktivointitoimenpiteeseen uudelleen, konsepti helpottaa markkinoijan työtä ja säästää aikaa ja rahaa. Mainonnan konsepti kiteyttää oivaltavasti asiakaslupauksen ytimen ja näkyy yhtenäisellä, tunnistettavalla tavalla kaikissa tilanteissa niin visuaalisesti, viestinnällisesti kuin toiminnallisestikin. Tärkeää on, että konsepti on selkeä, sen tavoitteet on määritelty ajatuksella ja toiminnallisuus suunniteltu taipumaan joustavasti erilaisiin tilanteisiin. Hyvä konsepti monistuu helposti eri medioihin ja markkinointikanaviin ja siitä voi ammentaa uutta materiaalia ja erilaisia toimenpiteitä jopa vuodesta toiseen. Konseptisuunnitteluun kannattaa panostaa koska se on kustannustehokas tapa tehdä pitkäjänteistä markkinointia. Meillä Mainostoimisto Smoyssa on runsaasti kokemusta konseptisuunnittelusta lukuisilta eri toimialaloilta, mikä helpottaa sukeltamista aina uusien kohderyhmien ja asiakkuuksien ytimeen.

Kampanjasuunnittelu

Aina ei tarvitse lähteä liikkeelle uuden konseptin suunnittelusta. Vahvan brändin tai valmiiksi mietityn konseptin alle on helppo suunnitella mitä tahansa kaupallisia toimenpiteitä, myynnin aktivointikampanjoita tai ketjumarkkinointia. Kekseliäs ja hyvin suunniteltu kampanja on tehokas keino herätellä kohderyhmää ja saavuttaa tehokkaasti markkinoijan asettamat tavoitteet. Meillä on ollut ilo suunnitella ja toteuttaa kampanjoita kaikkiin mahdollisiin kanaviin, niin painettuihin, digitaalisiin, postin kautta kulkeviin kuin ulkona näkyviin. Aloitamme suunnittelun aina asiakkaan tavoitteiden pohjalta, mediakanavista riippumatta. Yhteistä kaikelle toteuttamallemme markkinointiviestinnälle on, että se saa tehokkaasti aikaan toimintaa, asiakkaamme tuotteen tai palvelun kysyntää.

Markkinoinnin mitattavuus

Kaupallisissa kampanjoissa myynti on aina tarkka onnistumisen mittari, ja siksi pidämme aina suunnittelussa ovipumpun laulun tai verkkokaupan ostoskorin kirkkaana mielessä. Verkkokaupassa ja digitaalisessa ympäristössä mittarit ovat helposti seurattavissa ja analysoitavissa. Lisäksi niistä luettuun dataan on mahdollista reagoida nopeasti kampanjan viestiä tai toteutusta säätämällä myös kesken kampanjan. Google Analytics on tärkeä työkalu kaikkeen verkossa tapahtuvan liikenteen mittaamiseen ja sen analysointi on oleellinen osa suunnitteluamme. Mutta mittareita voi olla myös muunlaisia. Yrityskuvan tai brändin mielikuvan mittauksia on aina tehty mm. siihen erikoistuneiden tutkimuslaitosten kvalitatiivisten tutkimusten avulla. Myös painettujen materiaalien ja lehti-ilmoittelun huomio- ja lukuarvoja voidaan mitata joko omilla ennakkotesteillä tai median tutkimuksilla. Muista miettiä kampanjan tavoitteet ja mittarit hyvissä ajoin ennen kuin kampanja briiffataan mainostoimistolle.

Yhteiskunnallinen markkinointi

Smoy on tunnettu onnistuneiden ja palkittujen yhteiskunnallisten markkinointikampanjoiden toteuttajana. Meillä on runsas ja monipuolinen kokemus erilaisista yhteiskunnallisista kampanjoista ja järjestömarkkinoinnista, joilla olemme auttaneet nostamaan esiin tärkeitä aiheita, viestimään niistä tehokkaasti, herättämään yleistä keskustelua, keräämän lahjoituksia sekä kasvattamaan äänestysaktiivisuutta tai jäsenmääriä. Yhteiskunnallinen vaikuttaminen on tärkeää, kiinnostavaa ja haastavaa yhtäaikaa. Sen tavoitteena on kohdata ihminen ja vaikuttaa hänen tunteisiin ja toimintaan mainonnan ja viestinnän keinoin. Vaikutuksen tulee olla voimakas ja välitön, ja lahjoittamisen tai liittymisen tulee olla nopeasti ja helposti tehtävissä. Yhteiskunnallisen markkinointiviestinnän suunnitteluun meillä liittyy lähes aina myös liittojen ja järjestöjen kumppanuuksien selvittäminen ja sponsoreiden hankinta. Yhdessä saamme aina enemmän aikaan hyvää.

Jos kiinnostuit kuulemaan lisää toteuttamistamme mainonnan konsepteista, toimivista kampanjoista, yhteiskunnallisesta markkinoinnista tai jäsenhankinnan toteutuksista, ota rohkeasti yhteyttä. Kerromme mielellään lisää.